Steinereftiset är populärt bland barnen!

Verksamheten är Steinerpräglad och utgår från barnens behov. Utevistelse, näringsrikt mellanmål och inriktning på skapande verksamhet utgör riktlinjerna för verksamheten.

 

 

Bilder från Eftis utrymmen

Eget eftis nedanför backen

 

Vi är stolta över att kunna erbjuda de minsta eleverna en balanserad, genomtänkt och steinerpedagogisk verksamhet hela dagen. Eftiset håller öppet från skoldagens slut till klockan 17.

Koordinatorn för eftisverksamheten är Stenulf Ilmoni.
Den andra eftisledareh är Karl-Mikael Grimm. Barnen hämtas från klassen på Lärkträdsvägen och promenerar tillsammans tryggt till eftisutrymmena i Pargasvägens fastighet. Barnen serveras mellanmål på eftis. 

De skall avhämtas senast kl 16 eller 17, beroende på vilket alternativ ni valt.

Vårt eftis förfogar över fina utrymmen i tre stora rum i den så kallade C-skolan på Pargasvägen i Brunakärr. Det är bara en 5-10 minuters promenad från Lärkträdsvägen och där finns också lekskolan Näckrosen och förskolan Skogsstjärnan. Och det finska dagiset Sirius och de finska skolklasserna C-klasserna, förstås.

Vi nås på telefonnumret: 045-773 30423

 

MELLANMÅLET. Klockan 13.30 serveras mellanmålet.

VILOSTUND. Efter det är det vila med en saga på madrasserna före eftermiddagens lek och pyssel tar vid.

UTELEK. Vid 15-tiden går hela gänget ut för att åka pulka i backen eller bara springa av sig med olika lekar på gården vintertid och kanske spela fotis, boboll eller något annat kul om hösten och våren.  

POPULÄRT. Eftiset blev förresten snabbt mäkta populärt bland barnen. Tillfrågad om vad de tycker är bäst med skolan - som alla ettor alltså gillar skarpt - svarade åttaåringarna Max ochHjalmar med en mun och ett ord: "Eftis!" 

AKTIVITETER. Och det förstår man ju. För vem skulle inte gilla de fartfyllda lekarna i kluriga Ridparken? Eller skogsutfärderna i Centralparken, sählyspelet i jumppasalen, fotisen och frisbeekastandet på gården? På vintern har det också varit kul att skrinna på planen invid Idrottshallen. Vissa brukar gå till Cirkusskolan i samma byggnad en stund (obs! kostar skilt).

Inne gillar både killarna och tjejerna att modellera med bivax. Den sköna sagostunden efter mellanmålet på madrasserna är ett efterlängtat lugnt moment - en rejäl utandning - och mellan varven kan man alltid teckna eller måla. Många vistas mycket i legohörnan för där kan man bygga lite med sånadär gammaldags legon, där man rejält får använda sin egen fantasi. 

Kul är också att leka hem, att vara prins eller prinsessa med en alldeles egen, livslevande käpphäst eller bara leka allt möjligt när andan faller på med de tiotals madrasserna...