Restaurang Rudolf

16.01.2016 kl. 12:15
I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!

I Restaurang Rudolf är maten ekologisk och etisk

Hösten 2013 jobbade skolans styrelse hårt för att slutföra valet av ny skolmatproducent med dead-line för anbuden 20.9. Föräldrarna hade i flera repriser uttryckt en önskan om bättre skolmat.

I början av november valde styrelsen erfarna KK Kruska OY som specialiserat sig på ekologiska råvaror och näringsrik mat – trots den arbetsdryga administrativa processen med att gå in för en helt ny matproducent, där ingen av personalen var tidigare bekant med våra två kök.

Det är förstås inte första gången vi har ”eget” kök; förra husmor gick i pension 31.12.2003, och sedan verkade Amica/Fazer Food Services därefter på Lärkträdsvägen i nio år fram till sommaren 2013. På Pargasvägen gick husmor i pension 31.7.2007 och också där verkade Amica/Fazer Food Services fram till sommaren 2013.

Läs mer om hur det går till i köket en vanlig dag!

 Restaurang Rudolf

 

14.4     Onsdag
        
Vegetarisk makaronilåda (L)
Vegansk makaronilåda (V)
 Ketchup
 Sallad


15.4      Torsdag
Solferinosoppa (L, G)
Havrebröd (V)
Frukt


16.4    Fredag

 Maletköttsås
 Soja-grönsakssås (V,G)
 Potatismos (L,G)  

 

19.4        Måndag

Thailändsk grönssakssås (V, G)

Basmatiris (V, G)

Grynost (L, G)

Sallad

 

20.4        Tisdag

Skinkfrestelse (L, G)

Tofufrestelse (V, G)

 Rödbeta (V, G)

 

21.4        Onsdag

Fetagrönsakspasta   (L)                                                            

Lins-broccolipasta (V)

Melonsallad                  

 

22.4        Torsdag

Medelhavets grönsakssoppa (L)

Rågbröd   

Chokladpudding

 

23.4    Fredag

Tonfisksås (M G)

Kidneybön- tomatsås (V; G)

Ångkokt potatis (V, G)

Kålsallad med fetaost (G)