Restaurang Rudolf

16.01.2016 kl. 12:15
I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!

I Restaurang Rudolf är maten ekologisk och etisk

Hösten 2013 jobbade skolans styrelse hårt för att slutföra valet av ny skolmatproducent med dead-line för anbuden 20.9. Föräldrarna hade i flera repriser uttryckt en önskan om bättre skolmat.

I början av november valde styrelsen erfarna KK Kruska OY som specialiserat sig på ekologiska råvaror och näringsrik mat – trots den arbetsdryga administrativa processen med att gå in för en helt ny matproducent, där ingen av personalen var tidigare bekant med våra två kök.

Det är förstås inte första gången vi har ”eget” kök; förra husmor gick i pension 31.12.2003, och sedan verkade Amica/Fazer Food Services därefter på Lärkträdsvägen i nio år fram till sommaren 2013. På Pargasvägen gick husmor i pension 31.7.2007 och också där verkade Amica/Fazer Food Services fram till sommaren 2013.

Läs mer om hur det går till i köket en vanlig dag!

 Restaurang Rudolf

 

16.9     Torsdag
 Medelhavets grönsakssoppa (V, G)
 Havrebröd   
 Frukt

17.9    Fredag

Spenatplättar (L G)
Potatismos (L, G)
Lingonsylt (V, G)
Kålsallad med majs (G)

 

20.9     Måndag
Tonfiskrisotto (M, G)
Kikärtsrisotto (V, G)
Grynost med ärter (L, G)
Grönsallad (V, G)


21.9     Tisdag

Soja-potatismoslåda (L, G)
Ättiksgurka (V, G)
Riven morot (V, G)
     


22.9     Onsdag
        
Rödbetsbiffar (V, G)
Tzatzikisås (L, G)
Ångkokt potatis (V, G)
Grönsallad (V, G)

23.9      Torsdag
Mexikansk grönsakssoppa (V, G)
Havrebröd (V)
Chokladpudding (G)


24.9    Fredag
Pasta Carbonara (L)
Pasta med soltorkade tomater (V)
 

25.9  Lördag
 Vegetarisk soppa (L, G)
  Rågbröd (V)

 

27.9.     Måndag
Vegetariska bullar i tomatsås (v,g)
Fullkornsris (V, G)
Sallad


28.9   Tisdag
Pytt i panna (M, G)
Vegetarisk pytt i panna (V, G)
Ketchup (V, G)


29.9     Onsdag
        
Feta-grönsakspasta (L)
Lins-grönsakspasta (V)
Sallad


30.9         Torsdag
Solferinosoppa (L, G)
Rågbröd (V)
Frukt


1.10    Fredag

Tonfiskbolognese (M, G)
Vegetarisk bolognese (V ,G)
Ångkokt potatis (V, G)

 

4.10        Måndag
Indisk kikärtssås (V, G)
Basmatiris (V, G)
Grynost (L, G)
Sallad


5.10     Tisdag

Soja-makaronilåda (L)
Riven morot
    

6.10     Onsdag
Grönsaksnudlar (V)
Kål-majssallad (V,G)

    

7.10     Torsdag
Knackkorvssoppa (M, G)
Vegetarisk korvsoppa (V,G)
Havrebröd (V)
Chokladpudding


8.10     Fredag
Laxlåda (L,G)
Tofu-rotsakslåda (V,G)
Rödbeta (V,G)

 

11.10     Måndag
Jambalaya med kidneybönor (v,g)
Ärter och grynost
Grönsallad( V,G)

12.10        Tisdag

Falafel (V, G)
Tomatsås (V, G)
Cous-cous (V)
Riven morot
        

13.10     Onsdag
        
Gräddig pastagratäng med tomat (L)
Pastagratäng med tomat (V)
Kålsallad med majs (V, G)


14.10            Torsdag
Fisksoppa (L, G)
Blomkålssoppa (V, G)
Rågbröd (V)
Frukt

15.10    Fredag
Maletköttsås (M, G)
Rotsakssås med härkis (V, G)
Ångkokt potatis (V, G)
Grönsallad (V, G)