Restaurang Rudolf

16.01.2016 kl. 12:15
I det egna köket tillreder vår husmor Tuija maten från början till slut. Vi äter ekologiskt, närproducerat och etiskt - något vi är stolta över!

I Restaurang Rudolf är maten ekologisk och etisk

Hösten 2013 jobbade skolans styrelse hårt för att slutföra valet av ny skolmatproducent med dead-line för anbuden 20.9. Föräldrarna hade i flera repriser uttryckt en önskan om bättre skolmat.

I början av november valde styrelsen erfarna KK Kruska OY som specialiserat sig på ekologiska råvaror och näringsrik mat – trots den arbetsdryga administrativa processen med att gå in för en helt ny matproducent, där ingen av personalen var tidigare bekant med våra två kök.

Det är förstås inte första gången vi har ”eget” kök; förra husmor gick i pension 31.12.2003, och sedan verkade Amica/Fazer Food Services därefter på Lärkträdsvägen i nio år fram till sommaren 2013. På Pargasvägen gick husmor i pension 31.7.2007 och också där verkade Amica/Fazer Food Services fram till sommaren 2013.

Läs mer om hur det går till i köket en vanlig dag!

Restaurang Amica - Förskolan!

 

Meny 21.11-25.11.2022, Förskola

Måndag
Lunch    Sås på grönsaksknackkorv (G, L, M, Veg), Kokt potatis (*, G, L, M, Veg)
    
    
Mellanmål     Riskrisp (G, M, Veg), mjölk (L, G), frukt


Tisdag
Lunch    Lins- och potatislåda (G, L)

Mellanmål     Matsäck


Onsdag    
Lunch    Risgrynsgröt L, G, Kanel-socker G, L, M, Veg, Pepparkakkor

Mellanmål    Yoghurt (L,G), fruktpuré, bröd, grönsak


Torsdag
Lunch    Sojabolognese-pennelåda (L, M, Veg)    

Mellanmål    Ekologisk gröt på fyra sädesslag (L, M, Veg), jordgubbssylt/puré ( * A, L, M, Veg), frukt


Fredag
Lunch         Fiskpinnar (L, M), Tartarsås (A, G, L), Kokt potatis (*, G, L, M, Veg)      
Mellanmål    Fruktkräm (G, Veg, L, M), semlor, grönsak

 

Meny 28.11-2.12, Förskola

Mondag
Lunch    Bön- och grönsakssås (G, M, L, veg), Kokt potatis (G, Veg, L, M)
    
Mellanmål     Bärkvark L, G, grönsak

Tisdag
Lunch    Spenatplättar (L), Potatismos (G, L), Rårörda lingon (G, Veg, L, M)

Mellanmål     Matpåsar


Onsdag    
Lunch             Fiskfärsbiffar (G, L, M), Yoghurt- och gurksås (G, L, VS)
Kokt potatis (G, Veg, L, M

Mellanmål    Vispgröt på äpple (A, L, M), grönsak


Torsdag    Linspurésoppa ( G, L, VS), hallon isglasspinne
Lunch    

Mellanmål    Drottning varvad fil (L), bröd, grönsak    


Fredag
Lunch     Vöner-lasagnette (Veg, L, M, VS)        


Mellanmål    Fruktsallad (M, G, VEG), grönsak

             
Till lunch serverar vi alltid knäckebröd, matfettsblandning och sallad eller grönsaker.

 

Smaklig måltid!    
Amica-ravintola
Rudolf Steiner-Koulu
Lehtikuusentie 4
00270 Helsinki    
0504409086    

helsinginsteinerkoulu@amica.fi    

VL =    Laktosfattig    L  =    Laktosfri    G   =    Glutenfri    M =    Mjölkfri
A   =    innehåller allergen    Veg =    Vegansk rätt    VS  =    Innehåller färsk vitlök