HÖSTFOTOT AV SKOLAN INVID CENTRALPARKEN ÄR TAGET AV EVA BASDEKIS.

MÖTE OM INOMHUSLUFTEN HÖLLS 21.10

Uppdaterad info (på finska) finns här.

Infon kommer på svenska inom kort.

OBS! kalendern

är uppdaterad, kolla nya infon och datum! 

***

 

Värme & glädje på Mikaelimarknaden!

   

Mommy it's over! Mikaelimarknaden söndagen den 5 oktober på Pargasvägen var en innerlig, mysig tillställning med trevliga föräldrar, mångsidigt hant- och bakverk och glada barn. I bild Jenny Lucander som sålda bl. a. finurliga fingerstickade möss och andra luriga figurer. Se fler bilder här. 

 

NY MILJÖVÄNLIG OCH TRYGG KLÄTTERSTÄLLNING

HURRA! Skolgården på Lärkträdsvägen har fått en gedigen och klurig klätterställning som byggts färdig lagom till skolstarten. Vi tackar Brita Maria Renlunds stiftelse för generöst bidrag och ber alla elever att genast ta itu med klättrandet! Och vi tackar fotande föräldern Peter Engberg för den fina bilden som visar barnens klätterglädje.

Det bästa är att stiftelsen bums har gett oss ännu mer medel för att piffa upp skolgården nu under hösten :) 

FÖRÄLDRARNAS OCH LÄRARNAS GEMENSAMMA MYS & MINGELKVÄLL "FÖR SKOJS SKULL" TI 2.9 PÅ SKOLAN VAR LYCKAD. Nya ettan- och tianföräldrar träffade "gamla" föräldrar, lärarna presenterade sig och vi fick beundra de sju odlingslådorna på gården och höra om varför det är pedagogiskt viktigt för barnen att gräva i mylla, vattna, iaktta, skörda och tillreda egna rätter av det odlade. Steinereleverna gör det förutom på den egna gården även i skolträdgården i Gumtäkt. Fotografförälder: Myra Dromberg.

Läs mer om trädgårdsodlingen här.

SKOLMATEN I STEINER ÄRNUMERA EKOLOGISK OCH UTAN TILLSATSÄMNEN. Hör YLE-radioprogammet Familjeliv (5.12.2013) om saken, för det går att laga närproducerad, ekologisk skolmat utan tillsatsämnen. Det här har vi lyckats med. Priset per portion steg endast med 20 cent. Vi hör husmor Tuija Ruuska, hushållsläraren Lena Lietepohja och åttondeklassarna Isac, Gustaf, Saskia och Leija berätta om maten och processen till sundare skolmat. Läs Hbl-artikeln Husmor till heders (14.8 / Maja-Stina Andersson)  här.

 

MODELLSKOLA FÖR GOD EKOLOGISK OCH ETISK MAT. Rudolf Steinerskolan i Helsingfors har som ambitiöst mål att bli en modellskola vad gäller skolmaten i Finland och började hösten 2013 på allvar jobba mot det målet. Denna höst fortsätter jobbet. Vår superduktiga "köksa" Tuija Ruuska  jobbar hårt för att göra elever, föräldrar och lärare nöjda med Restaurang Rudolf!  Varje dag finns det kött/fisk, vege och gröt på Tuijas meny - och allt är gjort i vårt eget skök och av ekoingredienser. Både elever och föräldrar kan ge direktfeedback till Tuija per e-post info@kruska.fi - absolut allas åsikter är viktiga för att vår dagliga kost ska bli precis så bra den kan bli!

Klicka på ordlänken

 Wilma

Matlistan

Kalendern

Lärarna

Klubbarna

Vi mobbar inte!

Elevkåren 

Programgruppen & hemoskola

Styrelsen & direktionen

Suomenkieliset sivut

***

 INOMHUSLUFTEN

REPARATIONER UNDER HÖSTLOVET,

TILLFÄLLIGA LOKALER ÖVERVÄGS

Det senaste infot om hur reparationerna framskrider hölls tisdag 7.10. För närvarande gås alla utrymmen som elever och personal vistas i noga igenom och repareras enligt behov - för att undvika olägenhet så långt som möjligt utförs det mesta jobbet under höstlovet. Men situationen är synnerligen allvarlig på Pargasvägen och inte bra på Lärkträdsvägen heller. Vi håller er uppdaterade. Läs mer här

FLICKOR OCH POJKAR I FYRAN LEVDE LIVET SOM VIKINGAR I ROSALA!

Läs mer om det härliga skärgårdslägret här.

SKOLSEMINARIET 13-14.9 VAR LYCKAT

Hur kan vi alla bidra till en bättre organiserad, sund skola? löd frågan som dryftades av deltagarna i september. Seminariets expert var erfarne, holländske steinerpedagogen Christof Wiechert från Goetheanum i Dornach. Arrangör var fortbildningsorganet Steinerforum.

Läs studiehandledare Jostein Aarbakkes tankar om seminariet här.

***

HURRA FÖR VILDROSEN

Så många barn vill börja i ett Steinerdagis att vi har grundat ett nytt hösten 2014. Vi skriver snart mer om lekskolan VILDROSEN, som huserar i "White Lady-huset".

***

ANTIMOBBNING 2014-2015

Risto Korkeamäki, klassl. 2B / Hannele Grantzau, klassl. 6B / Andrea Brandao-Berglund, klassförest. 10B, engelskl. i gymnasiet / Katja Rautalin-Långström, speciallärare. OBS! Speciallärarens telefonnummer är fr.o.m. denna höst: 045 773 131 11

Läs mer här